Råtobak

Tobak är de torkade bladen av tobaksbusken som vanligtvis plockas, torkas och behandlas hos de stora tobaksbolagen. Råtobak är en obehandlad form av tobak, som inte innehåller några tillsatser eller har fermenterats. Det är helt enkelt den renaste formen av tobak, som skiljer sig markant från den du hittar i färdiga snusdosor eller cigaretter.

Råtobakens användningsområde
Man kan använda råtobak till olika saker. Exempelvis kan man mala den och göra sina egna cigaretter, alternativt stoppa pipan med det. Kan man mala ner råtobaken väldigt fint så kan man också göra sitt eget snus. Vill man börja använda råtobak gör man en liten investering och köper en kvarn, rullpapper, filter och eventuella kryddor.

Varför välja råtobak
Det finns främst tre goda skäl till att börja med råtobak istället för att köpa färdiga cigaretter och snus. Ett är att det blir betydligt billigare. Du får också mindre kemikalier i dig eftersom du själv ansvarar för vad du vill blanda din råtobak med. Sedan är det också pyssligt och roligt att själv producera sina cigaretter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *